Atacurile cibernetice la care sunt supuse de mai multe saptamani principalele retele informatice estone sunt "grave" si "concertate", a declarat, ieri, un oficial NATO, precizand ca a fost formata o echipa pentru anchetarea acestui fenomen.
"In mod cert nu este un lucru pe care puteau sa il faca doi adolescenti, oricare ar fi motivatia. Vorbim de ceva bine organizat", a explicat oficialul NATO, fara a putea preciza daca atacurile pot fi atribuite Rusiei. Oficialii de la Tallinn, inclusiv premierul Andrus Ansip, au pus atacurile cibernetice pe seama Rusiei, mai ales dupa ce s-a descoperit ca unele surse erau servere ale administratiei de la Kremlin si chiar biroul presedintelui Vladimir Putin. Subsecretarul de stat american John Negroponte a avertizat chiar ca, in viitor, exista riscul multiplicarii atacurilor informatice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.