Situatia bisericii romanesti din localitatea sarba Malainita este in continuare neclara. Autoritatile locale cer daramarea ei, pe motiv ca a fost ridicata fara respectarea legislatiei contructiilor.

De cealalta parte insa, ipodiaconul roman Bojan Alexandrovici, incearca din rasputeri sa o salveze. Mai ales ca lacasul a fost construit, in principal, gratie eforturilor sale.

Autoritatile sarbesti nu se sfiesc sa apeleze nici la metode mai putin ortodoxe pentru a-l convinge pe ipodiacon sa renunte la visul sau de a avea o biserica romaneasca in sat. Potrivit Romanian Global News, Bojan Alexandrovici este supus frecvent unor presiuni care sfideaza chiar si Carta Europeana a drepturilor omului.

El a fost arestat de nenumarate ori si dus la Politie pentru interogatorii, fara sa i se spuna un motiv clar al retinerii. In plus, autoritatile fac presiuni si asupra rudelor lui Alexandrovici si chiar asupra avocatului sau. "Astfel de presiuni fac parte din scenariul de intimidare si reducere la tacere pe care fratii nostri sarbi il aplica minoritatilor, dar mai cu seama romanilor timoceni, pe care ii numesc cu incapatanare "vlahi imputiti", se arata in materialul Romanian Global News.

Problema i-a fost expusa zilele trecute reprezentantului Ambasadei Marii Britanii la Belgrad, David Gowan


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.