Al treilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, printul Harry, in varsta de 22 de ani, nu va fi trimis in Irak, a anuntat seful statului major al trupelor terestre, generalul Richard Dannatt.
"Am decis ca printul Harry nu va pleca", a spus ofiterul in termenii unui comunicat oficial. "Am ajuns la aceasta concluzie definitiva dupa o serie de consultari si o vizita in Irak, la sfarsitul saptamanii trecute". Reactia fiului cel mic al printesei Diana nu a intarziat sa vina. El s-a declarat "profund deceptionat" de aceasta hotarare. Prin biroul sau de presa, Harry a precizat ca nu are de gand sa abandoneze cariera militara, cum au sugerat unele ziare, in cazul in care i s-ar refuza o misiune in Irak.

"Exista pericole reale la adresa vietii printului. Amenintari care-i expun inclusiv pe cei din jurul lui, situatie considerata de neacceptat", a continuat comunicatul generalului Dannatt. "Ca in orice operatiune militara, circumstantele se schimba, determinand si revenirea asupra unor decizii, daca este necesar", a explicat el. indoielile legate de trimiterea pe front a printului s-au multiplicat odata cu avertismentele directe lansate pe internet de diferite grupari teroriste care actioneaza in Irak, Harry fiind prezentat ca o tinta prioritara a viitoarelor atacuri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.