Parlamentul Serbiei a dat votul de investitura guvernului de coalitie, format din partidele democratice, sub conducerea nationalistului moderat, Vojislav Kostunita.
Votul a avut loc cu doar jumatate de ora inaintea termenului limita constitutional, dupa care ar fi fost necesara organizarea de alegeri repetate.Prioritatea noului guvern va fi impiedicarea independentei provinciei Kosovo.Planul ONU, care prevede practic independenta provinciei, nu este acceptat de Serbia, insa are acceptul majoritatii albaneze din Kosovo.

Provincia este administrata din anul 1999 de ONU, ca urmare a razboiului intre NATO si armata Serbiei, care lupta impotriva rebelilor albanezi.Inaintea votului, Vojislav Kostunita a spus ca aderarea la Uniunea Europeana este un tel clar definit al guvernului sau."Nu vom accepta insa concesii teritoriale. Kosovo este parte a Serbiei si va ramane intotdeauna asa", a declarat premierul Serbiei.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.