Acuzat oficial ca a incalcat regulamentul Bancii Mondiale, dupa promovarea si majorarea salariului unei angajate cu care are o relatie personala, Paul Wolfowitz „implora“ Consiliul de administratie al institutiei sa-l pastreze in functie si promite ca va efectua schimbari in metodele de conducere.
Presedintele Bancii Mondiale, unul dintre artizanii razboiului din Irak, incepe, insa, sa piarda sustinerea Casei Albe, care recunoaste ca Wolfowitz a gresit promovåndu-si iubita.

Paul Wolfowitz, presedintele Bancii Mondiale, a "implorat" Consiliul de Administratie al institutiei sa-l mentina in functie, la o audiere desfasurata marti seara, relateaza AFP. "Va implor sa fiti corecti in luarea deciziei, pentru ca ea nu imi va afecta doar viata, ci si modul in care institutia este vazuta in Statele Unite si in lume", a declarat Wolfowitz in fata Consiliului, reunit pentru discutii despre acuzatiile de nepotism ce i se aduc presedintelui bancii. "Ma tem ca modul in care ancheta are loc ar putea face rau pe termen lung institutiei, mult mai mare decat pretinsele acuzatii de lipsa de etica, ce, de fapt, au fost clarificate in urma cu mai mult de un an", a spus Wolfowitz. Presedinte al Bancii Mondiale din iunie 2005, Wolfowitz a recunoscut ca s-a bazat prea mult pe consilierii sai si a promis schimbari in metodele de conducere. De asemenea, el a spus ca respectivele cresteri salariale acordate partenerei sale, Shaha Riza, angajata a Bancii, au facut parte dintr-un acord "rezonabil". Wolfowitz a mai spus ca, in loc sa fie acuzat de ceva care nu este gresit, toti cei implicati ar trebui sa-si asume responsabilitatea, asa cum a facut si el. Wolfowitz, fostul numar doi de la Pentagon, a fost considerat o personalitate controversata inca de la nominalizarea sa de catre presedintele american George Bush la conducerea bancii, pentru rolul avut in campania de invadare a Irakului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.