Autoritatea Palestiniana, sau ce a mai ramas din ea, cu o conducere bicefala neputincioasa, nu reuseste sa faca ordine in haosul care se instaleaza tot mai adanc in viata palestiniana.
Presedintia se afla in mainile lui Mahmud Abbas (Abu Mazen) care este si seful miscarii Fatah, dar prim-ministru este Ismail Haniyeh, seful miscarii Hamas.
Oamenii lui Abbas ii omoara pe oamenii lui Haniyeh si viceversa, degeaba sunt toate intelegerile de incetare a focului, bandele inarmate fac legea pe ulita palestiniana. Ieri, la pranz, combatantii Hamas au lansat o racheta asupra unui Jeep cu combatanti Fatah langa Baza de instructie a acestora de la Rafiah. Fatah a suferit pierderi grele: 10 morti si 22 de raniti, cu totii militari apartinand Garzii prezidentiale a lui Mahmud Abbas. Doi combatanti Fatah care au cautat sa se refugieze langa Zidul de securitate au fost ucisi de granicerii israelieni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.