La Varsovia s-au desfasurat, ieri, primele discutii oficiale polono-americane, cu privire la solicitarea Washingtonului de amplasare a unui sistem antiracheta pe teritoriul Poloniei.
Potrivit Ambasadei SUA la Varsovia, protagonistii dezbaterii au fost Robert Loftis, inalt consilier pentru negocieri de Securitate in Departamentul de Stat american, si reprezentanti ai Ministerelor de Externe si Apararii din Polonia. Pe agenda convorbirilor s-a aflat examinarea statutului legal si a responsabilitatilor pe care le vor avea militarii americani pe teritoriul polonez. Seful Guvernului de la Varsovia, Jaroslaw Kaczynski, s-a pronuntat in favoarea punerii in practica a proiectului american de instalare a 10 interceptoare in Polonia si a unui radar in Republica Ceha, apreciind ca acest demers va contribui la cresterea securitatii tarii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.