Pana in 2050, efectele incalzirii globale- seceta, criza apei, desertificarea, inundatiile- vor sili un miliard de persoane sa ia calea pribegiei.

Cel putin un miliard de oameni vor fi nevoiti sa migreze, pana in anul 2050, din cauza incalzirii globale care va exacerba conflictele si catastrofele naturale actuale, provocand unele noi, avertizeaza organizatia umanitara britanica Christian Aid (CA).

Intr-un raport dat publicitatii luni, intitulat "Mareea umana: veritabila criza migratorie", CA subliniaza ca "numarul persoanelor care si-au parasit caminele din cauza conflictelor, a catastrofelor naturale si a marilor proiecte de dezvoltare (mine, baraje etc.) este deja uluitor de ridicat - 163 de milioane, potrivit estimarilor ONU".

"In ritmul actual, inca un miliard de persoane vor fi silite sa-si paraseasca locuintele, de acum pana in 2050", mai sustine raportul. Numarul dezastrelor cauzate de fenomene meteorologice, precum uragane, inundatii si secete, s-a dublat in cursul ultimului deceniu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.