Premierul britanic l-a "binecuvantat" ieri pe succesorul sau, cancelarul Gordon Brown.

Cancelarul britanic Gordon Brown si-a lansat ieri campania pentru sefia Partidului Laburist si a guvernului, semnaland o detasare fata de politicile actualului premier.

Tony Blair, care va demisiona pe 27 iunie, si-a aratat, ceva mai devreme, intreaga sustinere pentru cancelar, despre care a precizat ca este un "talent extraordinar", cu "forta, experienta si judecata" necesare preluarii postului de premier.

Brown are doi rivali in sanul partidului - Michael Meacher si John McDonnell -, dar niciunul nu are o sansa reala de a obtine sprijinul laburistilor. Deocamdata, pericolul pare sa vina dinspre exterior. Un sondaj difuzat de AFP arata ca increderea britanicilor in Brown atinge o cota de doar 31%, spre deosebire de cele 38 de procente obtinute de conservatorul David Cameron.

Schimbare, nu continuitate

Cancelarul a anuntat din start ca doreste o reforma constitutionala, mai multa putere pentru parlament, "pentru a restaura increderea britanicilor in democratie", si ca vrea ca ministrii sa dea socoteala in fata legislativului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.