Presedintele Rusiei, Vladimir Putin s-a intalnit joi cu omologul sau din Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev.Intalnirea face parte dintr-un turneu de sase zile pe care Vladimir Putin l-a inceput in Asia Centrala pentru intarirea relatiilor in domeniul energetic cu cele doua tari din regiune, Kazahstan si Turkmenistan.
In urma discutiilor din Astana, capitala Kazahstanului, a fost semnat un acord de imbunatattire a uraniului, intr-un centru din Siberia.Kazahstanul este unul dintre cei mai mari producatori de gaz si petrol si poate imbunatati uraniu pentru trei state, printre care si Iran.Anterior, la Moscova, Vladimir Putin a declarat ca Rusia va participa la contructia unui nou centru nuclear in Kazahstan.

Vladimir Putin va pleca, impreuna cu Nursultan Nazarbayev, in Turkmenistan unde vor discuta despre un proiect mai vechi privind constructia unei noi conducte de gaz prin Marea Caspica, ce ar putea exporta gaz, prin Rusia, din Asia Centrala spre Europa.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.