Echipe de muncitori trebaluiesc de zor prin Palatul Elysee, la impachetatul mobilierului si operelor de arta apartinand familiei Chirac.
Graba e mare, pentru ca, pe 16 mai, actualul sef al statului, Jacques Chirac, ii "preda cheile" palatului presedintelui ales, Nicolas Sarkozy. Pentru prima oara in peste 30 de ani de cariera politica, familia Chirac se muta intr-o casa obisnuita, care nu este platita din fonduri publice. In 1974, proaspat numit premier, Jacques Chirac se muta la Hotel Matignon, resedinta oficiala a primului-ministru.

Apoi, a petrecut 18 ani in somptuoasa vila rezervata primarului Parisului, inainte de a se instala la Elysee, in 1995. Potrivit presei internationale, nici resedinta pe care o va ocupa "pensionarul" Chirac nu e a lui, proprietar fiind Ayman Hariri, fiul fostului premier libanez, asasinat in 2005, de care seful statului francez era foarte apropiat. Apartamenul pus la dispozitie de familia Hariri se afla pe malul Senei, vizavi de Luvru.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.