In ciuda protestelor Romaniei, Kievul a deschis traficul naval care pune in pericol ecosistemul Deltei Dunarii.

Guvernul ucrainean a inaugurat marti traficul pe noul canal de navigatie construit in Delta Dunarii, dupa patru ani de lucrari de constructie si de dispute cu Romania, cu mai multe institutii internationale si cu grupuri ecologiste, relateaza BBC Romania.

O parte a canalului de navigatie este controversatul Canal Bastroe, proiect completat prin largirea albiei Bratului Chilia al Dunarii. Autoritatile de la Bucuresti au protestat in repetate randuri fata de acest proiect, principalul argument al Romaniei fiind nu cel economic, ci acela privind impactul canalului asupra mediului din Delta Dunarii.

Romania a fost sustinuta de mai multe grupuri ecologiste internationale, printre care s-a numarat si Fondul Mondial pentru Natura. Autoritatile de la Kiev au transmis partii romane, pe 26 aprilie 2007, notificarea privind proiectul construirii Canalului Bastroe, conform Conventiei de la Espoo din 1991 privind evaluarea impactului asupra mediului in context transfrontalier.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.