Castelul Neuschwanstein, singurul candidat al Germaniei pentru lista celor sapte noi minuni ale lumii, figureaza printre cele 21 de finaliste ale concursului.

Fortareata a fost construita pe o stanca, in stilul roman al secolului al XIII-lea, la cererea lui Ludovic al II-lea, rege al Bavariei, incepand din 1868. Castelul a fost construit in Allgau, o regiune situata la sud de Bavaria, la poalele Alpilor.

Deschis publicului la sapte saptamani dupa moartea lui Ludovic al II-lea, in 1886, castelul pitoresc Neuschwanstein, cel mai celebru din Germania, face parte dintre cele mai vizitate locuri de gen din Europa, cu 1,3 milioane de vizitatori pe an.

"Suntem fericiti ca o lucrare atat de pitoreasca reprezinta Germania, si nu o constructie militara", a spus Tia Viering, purtator de cuvant al proiectului "New7Wonders" (Cele sapte noi minuni ale lumii), lansat in 2000 de regizorul elvetian Bernard Weber.

Castelul Neuschwanstein este cel mai faimos castel in stilul neo-romantic din lume, construit in secolul al-XIX-lea, el inspirand si arhitectura castelului Frumoasei Adormite din Disneyland.

Localizat in Germania, in sud-vestul Bavariei, acest castel a fost construit de catre Ludwig II, (cunoscut si ca Ludwig Nebunul sau Regele din Povesti), ca un refugiu departe de lume si ca un omagiu adus lui Richard Wagner, cel care a fost muza inspirationala a regelui. Castelul este cladirea cea mai fotografiata din Germania, si una dintre cele mai populare atractii turistice.

Conceptia castelului a fost anuntata de catre Ludwig II intr-o scrisoare adresata lui Wagner si datata 13 mai 1868: "intentionez sa creez un castel in stilul cavalerilor, un soi de templu pentru prietenul divin care a binecuvantat lumea cu prezenta sa".

Intr-adevar constuctia este senzationala, ea amintind de castelele din povesti, cu turnuri si ziduri extraordinare


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.