In Statele Unite, la New Jersey, Biroul Federal de Investigatii a arestat sase persoane banuite ca ar fi intentionat sa atace o baza militara.

Potrivit anchetatorilor, cele sase persoane ar fi intentionat sa patrunda cu arme automate in Baza Fort Dix pentru a ucide cat de multi soldati.Suspectii au fost retinuti in momentul in care planuiau atacul si se antrenau intr-o zona rurala.Se presupune ca arestarea face parte dintr-o operatiune sub acoperire a ofiterilor de la Biroul Federal de Investigatii (FBI).

Cei 6 suspecti au fost prinsi in timp ce incercau sa cumpere armament de la un magazin local.Autoritatile din Statele Unite au confirmat ca patru dintre suspecti erau originari din fosta Iugoslavie, unul din Iordania si unul din Turcia.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Tony Snow, a precizat ca nu exista indicii ca cei sase ar fi avut legatura cu vreo retea terorista internationala.La baza Fort Dix au loc antrenamente anti-terorism.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.