Nicolas Sarkozy pregateste guvernul chiar si in vacanta.

Presedintele ales al Frantei, Nicolas Sarkozy, i l-a prezentat premierului britanic Tony Blair pe Francois Fillon, fostul sau sef de campanie, ca viitorul prim-ministrul al Frantei, relateaza "Financial Times", citand surse din guvernul britanic.

In cursul convorbirii telefonice prin care liderul de la Londra l-a felicitat pe francez pentru succesul electoral de duminica, Sarkozy l-a indemnat pe Blair: "De ce nu-i spuneti cateva cuvinte si viitorului premier al Frantei?". El i-a oferit dupa aceea telefonul mobil lui Fillon, care a discutat cu Tony Blair timp de cateva minute.

Episodul vine sa confirme asteptarile analistilor francezi care mizau pe numirea fostului ministru al educatiei si afacerilor sociale in functia de premier, dupa ce Sarkozy declarase in campania electorala ca Fillon "are profilul ideal pentru un prim-ministru".

Sarkozy, care incepand de luni se afla pentru o scurta vacanta in Malta, unde este vanat cu asiduitate de paparazzi, urmeaza sa preia prerogativele prezidentiale la 16 mai.

Analistii francezi prognozeaza ca el va inlocui imediat executivul lui Dominique de Villepin, cu unul nou, care va avea sarcina sa pregateasca alegerile legislative din iunie, precum si reformele majore promise de noul lider francez.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.