La Moscova, acvila bicefala, simbolul tarist, va sta linga secera si ciocanul sovietic.
Milioane de rusi celebreaza, pentru a 62-a oara, Ziua Victoriei in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, mult mai cunoscut in fosta Uniune Sovietica sub denumirea de Marele Razboi Patriotic. Peste 7.000 de soldati vor participa la ceremonia din Piata Rosie, lor urmind sa li se alature veterani ai conflictelor din Cecenia si Afganistan. Victoria impotriva nazistilor va fi salutata la Moscova cu nu mai putin de 4.000 de salve de tun.

"Rusii se vad traind intr-o fortareata asediata", nota cotidianul "Moscow Times", facind referire la stadiul relatiilor cu SUA si Uniunea Europeana, relatii situate la cel mai scazut nivel de la sfirsitul Razboiului Rece. De altfel, presedintele Vladimir Putin va fi singurul sef de stat care participa la festivitatile de la Moscova. Disputele cu Ucraina, Georgia si Belarus legate de transportul hidrocarburilor au adincit si mai mult izolarea Rusiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.