Congresul american va decide daca putem calatori liber in SUA
Ambasadorul american la Uniunea Europeana, C. Boyden Gray, a declarat ca George W. Bush a inaintat Congresului propunerea de eliminare a vizelor pentru cele sapte tari ex-comuniste membre UE.

Ambasadorul american nu a mentionat daca eliminarea vizelor va fi aprobata pana la sfarsitul acestui an, recunoscand ca aceasta este o "problema delicata". Pe 26 aprilie, Washingtonul anuntase ca ar putea extinde programul Visa Waiver pentru toti europenii din Uniune. in prezent, sunt incluse in program doar 15 dintre cele 27 de membre. Tot atunci, comisarul european pe probleme sociale, Vladimir Spidla, declarase ca limitarea accesului in SUA pentru cetatenii din estul si centrul Europei reprezinta o forma de discriminare. Romania va decide daca se va alatura unui grup de lobby care sustine urgentarea legislatiei privitoare la anularea vizelor pentru intrarea in SUA.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.