Ministrul de externe al Israelului, Tzipi Livni, i-a cerut primului ministru Ehud Olmert sa demisioneze in urma criticilor privind modul in care a condus campania de anul trecut din Liban.

Tzipi Livni a precizat ca ea insasi nu va demisiona si ca nici nu va incerca sa il indeparteze de la putere pe Ehud Olmert dar ca va candida pentru a-i lua locul.

Tzipi Livni ocupa si functia de vicepremier in cabinetul Olmert.

Ministrul de externe a mai spus ca partidul Kadima ar trebui sa ramana la putere si ca Israelul nu ar trebui sa organizeze alegeri anticipate.

Un purtator de cuvant al premierului Olmert a declarat ca acesta nu va demisiona, ci va incerca sa "repare greselile" din raportul prin care e criticat pentru razboiul din Liban.

Raportul, care l-a acuzat pe premierul Ehud Olmert de grave esecuri, a provocat deja demisia unui ministru din cabinetul de coalitie.

Miercuri, chiar liderul grupului parlamentar al partidului lui Olmert i-a cerut premierului sa demisioneze.

Avigdor Yitzhaki a demisionat si el din guvern, declarand ca si primul ministru trebuie sa renunte la functie fiindca a pierdut atat increderea partidului sau, Kadima, cat si a electoratului.

Premierul Ehud Olmert a declarat deja in cateva randuri ca nu va demisiona si a spus miercuri ca aceia care incearca sa profite de situatie ar trebui, dupa cum s-a exprimat el, sa nu se grabeasca.

Dar presiunile asupra premierului au crescut, atat din partea politicienilor cat si a publicului.

Aproape doua treimi din electorat ii asteapta demisia, potrivit mai multor sondaje de opinie.

Marti, ministrul fara portofoliu Eitan Cabel a demisionat, spunand ca nu mai poate ramane intr-un guvern condus de Ehud Olmert.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.