Dupa ce a demisionat, in 2004, fostul director CIA George Tenet incearca sa-si limiteze responsabilitatea pentru esecul SUA din Irak prin cartea "In mijlocul furtunii", aparuta luni si pentru care a primit din partea editorilor 4 milioane de dolari. "In loc sa-si asume responsabilitatea, mesajul administratiei a fost: Nu dati vina pe noi. Tenet si CIA ne-au bagat in mizeria asta", se disculpa Tenet.

"Curentul anti-Bush pe care il va stirni cartea lui Tenet il va reabilita pe acesta in fata democratilor. El pare sa invinovateasca pe toata lumea, mai putin pe Bush (care i-a oferit lui Tenet Medalia Libertatii) si pe fostul secretar de stat Colin Powell (care ramine pentru democrati "republicanul ideal"), comenteaza pentru "Washington Post" fostul membru CIA Michael Scheuer.

Erori politice majore

Tenet considera ca momentul in care, in 2002, CIA a raportat eronat construirea armelor de distrugere in masa in Irak a fost "unul dintre cele mai slabe din cariera mea". Vicepresedintele Dick Cheney si Paul Wolfowitz sint scosi principalii vinovati pentru justificarea invadarii Irakului pe baza informatiilor false despre legaturile dintre Saddam Hussein si al-Qaeda.