Inspectori federali americani au descoperit ca mai multe proiecte de reconstructie in Irak, declarate reusite, sint de fapt ori oprite, ori functioneaza dezastruos.

Agentia federala de supraveghere a descoperit ca nu mai putin de opt proiecte functionau inadmisibil de prost din cauza lipsei electricitatii sau a canalizarii stricate. Problema este ca astfel cei care se ocupau de spitale sau de scoli incluse in programul american de reconstructie au fost prinsi cu minciuna, pentru ca nu semnalasera nici o problema, dimpotriva, doar succese.

Gauri financiare

Inspectorii au verificat aproape toate proiectele de reconstructie finantate de SUA, intre care o maternitate, baraci pentru fortele irakiene de securitate si o statie electrica pentru aeroportul din Bagdad. La statie au fost cheltuite 11,8 milioane de dolari pe generatoare. Dar aparate in valoare de 8,6 milioane nu mai sint in stare de functionare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.