In timp ce tatal sau participa la Moscova la ceremonia de inmormantare a primului presedinte al Rusiei, Boris Eltin, iar Camera Reprezentantilor vota un proiect de lege ce conditioneaza finantarea operatiunilor din Irak de un calendar al retragerii militare, seful administratiei de la Casa Alba, George W. Bush, se distra dansand cu un grup folcloric.

"Sacrificiile soldatilor nostri, ale familiile lor cer mai mult decat cecurile in alb cerute de presedinte, mai mult decat un razboi fara sfarsit. Ele reclama un plan care sa puna capat acestui razboi", lansa presedintele Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, invitandu-l pe Bush sa promulge legea. Ceee ce este putin probabil. Textul votat de deputati si care urma sa fie ieri supus dezbaterii Senatului, inainte de a ajunge la Casa Alba, deblocheaza 124,2 miliarde de dolari, mai mult decat solicitase Bush pentru Irak si Afganistan in 2007. Generozitate de care administratia se va putea bucura numai daca va accepta ca trupele americane sa inceapa retragerea din Irak cel tarziu in luna octombrie.

"Politicianism"

in asteptarea votului prezidential prevazut pentru saptamana viitoare, fiecare dintre cele doua tabere incearca sa profite la maximum de aceasta disputa, lansand atacuri din ce in ce mai dure. Pe baza unui sondaj realizat pentru NBC si cotidianul "Wall Street Journal", care dezvaluie ca 55 la suta dintre americani sustin stabilirea unui calendar al retragerii, democratii declara ca "exista o dorinta generala" pentru schimbarea strategiei din Irak. Casa Alba a replicat ca democratii recurg la "politicianism" in problema irakiana, acuzandu-i de "resemnare". "Este cinic sa afirmi ca razboiul este pierdut deoarece se crede ca acest fapt iti va conferi un avantaj politic", estima vicepresedintele Dick Cheney.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.