Congresmenii democrati (majoritari in Legislativul de la Washington) au votat citarea secretarului de Stat, Condoleezza Rice, pentru audieri in Congres, in legatura cu ofensiva americana lansata impotriva Irakului la 20 martie 2003.
Rice va trebui sa raspunda unor intrebari formulate de comisie, cu privire la afirmatiile administratiei potrivit carora Irakul ar fi procurat uraniu din Niger, pentru fabricarea armelor nucleare, afirmatii ce s-au dovedit, ulterior, false, relateaza Reuters. "Exista o singura persoana la Casa Alba care a avut responsabilitatea principala de a obtine informatii corecte despre Irak, si aceasta este secretarul de Stat Condoleezza Rice, care in acea perioada detinea functia de consilier al presedintelui George W. Bush pe probleme de securitate nationala", a declarat presedintele comisiei, Henry Waxman, semnaland ca "poporul american a fost informat gresit cu privire la amenintarea reprezentata de Irak".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.