Dupa ce au criticat Spania pentru regularizarea imigrantilor ilegali, Germania si Olanda si-au anuntat partenerii din UE ca vor face acelasi lucru
In cadrul consiliului ministrilor de justitie si interne, care a avut loc joi si vineri la Luxemburg, Germania a anuntat ca intentioneaza sa regularizeze statutul a 80.000 de imigranti ilegali. La rindul sau, Olanda a declarat ca va regulariza 26.000 de astfel de persoane. Anuntul celor doua state este surprinzator, dat fiind ca Berlinul si Haga au fost cei mai mari critici ai unei masuri similare luate de guvernul spaniol al lui Zapatero in 2005. Ca urmare a protestului celor doua, s-a luat decizia ca orice stat UE care are de gind sa isi regularizeze imigrantii sa-si informeze din timp partenerii europeni. Acestei decizii i se datoreaza anuntul de vineri al Germaniei si al Olandei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.