Cécilia Maria Sara Isabel Ciganer Albeniz, sotia lui Sarkozy, s-a nascut in familia lui André Ciganer, roman de etnie roma, dupa cum o arata si patronimul sau, conform Enicilopediei Politice Franceze publicate in 2005 de Emmanuel Ratier. Mama potentialei prime doamne a Frantei, Teresita Albeniz, este de origine spaniola.

Constantin Savoiu, membru al staffului electoral al lui Nicolas Sarkozy si traducator al cartii acestuia, "Testament", in limba romana, considera ca, pentru Romania, cel mai potrivit cistigator al alegerilor prezidentiale este candidatul UMP. "El este un apropiat al Romaniei, un vecin al nostru, fiind de origine maghiara. In plus, socrul lui Sarkozy este nascut la Balti, in Romania, deci el are o slabiciune pentru tara noastra", ne-a declarat Savoiu. Nu doar argumentele sentimentale primeaza insa, in opinia sa Sarkozy avind o experienta importanta in activitatea internationala, in comparatie cu Ségolène Royal, careia ii lipseste acest atu. Sarkozy vede Romania ca pe un important lider in regiune, din punctul de vedere al stabilitatii economice si politice, ne-a declarat Savoiu.

Sarkozy, in "turul de incalzire"

"Acest prim tur este pentru mine unul de incalzire, un inceput, o prima etapa", a declarat increzator Sarkozy. "Voi fi presedintele care va face sa traiasca visul francez", a spus Sarkozy, in timpul unei vizite la Marsilia. Sarkozy se bucura si de sprijinul tacit al Bruxelles-ului, presedintele Cmisiei, José Manuel Barroso, calificindu-l drept "un european convins si convingator". "Ma tem ca Sarkozy ar putea antagoniza situatia din Franta daca va cistiga alegerile prezidentiale", ne-a declarat insa Stéphane Luçon, director al editiei romane a "Le Monde diplomatique".