Autoritatile din capitala irakului Bagdad au anuntat ca peste 150 de persoane au murit in mai multe atacuri cu bomba produse in cursul zilei de miercuri.
Cel mai sangeros incident a avut loc intr-o piata din districtul Sadriya, unde a expodat o masina capcana. Acolo au murit cel putin 115 persoane.Cel putin 42 de victime s-au inregistrat in Sadr City - o zona prepondereant siita -in care o masina capcana a lovit un post de control al politiei.

Si in alte zone din Irak au avut loc atacuri ale insurgentilor care au facut mai multe victime.Armata Statelor Unite a anuntat ca a ucis in provincia Anbar - 5 persoane suspectate a fi insurgenti.Intre timp, armata britanica a predat celei irakiene controlul asupra unei noi provincii.Soldatii britanici vor continua sa ii antreneze pe cei irakieni si vor patrula la granita cu Iranul.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.