Autoritatile de la Damasc isi vor retrage trupele militare din Liban inaintea alegerilor generale din luna mai. Anuntul a fost facut ieri de ambasadorul sirian la Washington, Imad Moustafa. "Ne vom retrage cat mai curand posibil, nu vom intarzia deloc. Poate ca operatiunea se va finaliza cu mult inainte de luna mai", a afirmat diplomatul, intr-un interviu acordat postului BBC.

Acest anunt este un raspuns la numeroasele critici aduse de presedintele american, George Bush, Administratiei de la Damasc. Liderul de la Casa Alba a afirmat, in repetate randuri, ca "trupele siriene trebuie sa paraseasca Libanul, inaintea alegerilor generale din aceasta tara, programate pentru luna mai. Altfel, scrutinul nu va putea fi considerat corect, iar Administratia siriana va deveni si mai izolata de restul lumii."

Imad Mustafa a precizat ca operatiunea de retragere a trupelor se va desfasura treptat, in mai multe etape. "Vom evacua fiecare soldat pe care il avem in Liban! Dar o vom face in etape, intr-un mod organizat, astfel incat, plecarea noastra sa nu creeze haos", a declarat Mustafa. El a precizat ca soldatii vor fi mai intai regrupati la granita libanezo-siriana, dupa care, vor fi adusi in tara. Procesul de reaplasare a trupelor a inceput inca de marti, iar primele convoaie militare siriene au ajuns deja in Valea Bekaa, de unde vor pleca spre Siria.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.