Criza umanitara, striga „Amnesty international“ catre Europa si Statele Unite si cere „masuri urgente si concrete“ , a se intelege bani, pentru ajutorarea celor peste 3 milioane de irakieni care au fugit din calea ocupatiei coalitiei ghidate de americani.
Organizatia cu sediul la Londra indica 1 milion si jumatate de irakieni deplasati in Siria, care nu-i place deloc presedintelui Bush, si in Iordania. Este necesara implicarea guvernelor, spunea Amnesty in ajunul conferintei internationale de la Geneva, de azi si maine, unde se spera mobilizarea statelor in favoarea refugiatilor care au nevoie de miliarde de dolari. Este cerut ajutorul direct, dar si punerea in practica a unor programe speciale pentru cei mai vulnerabili si expusi riscului.

Deplasarea cetatenilor irakieni s-a facut si in interiorul tarii lor, iar Amnesty face apel la guvernul din Bagdad, la fortele multinationale si la liderii religiosi pentru incetarea violentelor. Påna cand conflictele nu vor lua sfarsit, irakienii vor plati cu viata si stabilitatea intregii regiuni va fi amenintata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.