Miercuri, Bush ii va primi la Casa Alba pe congresmeni ca sa le spuna ca nici nu se gandeste sa negocieze data retragerii din Irak.
Strategia de securizare a Bagdadului pe care Bush a anuntat-o in urma cu cateva saptamani s-a dovedit mai mult decat ineficienta. Numarul atentatelor soldate cu victime este in crestere pe tot teritoriul tarii, iar zona cea mai protejata din capitala a fost zilele trecute tinta unui atac sinucigas in care au murit parlamentari irakieni. O stire de ieri publicata de agentia italiana Ansa era un veritabil buletin de razboi cu cei aproape 50 de morti si sutele de raniti in atentate cu bomba. Actuala dezlantuire de forte ii poate fi utila lui Bush in a convinge opinia publica americana ca militarii de pe front trebuie sustinuti moral si mai ales financiar.

Casa Alba a avertizat ca la intalnirea de miercuri cu democratii, presedintele nu va negocia si nu va recurge la compromis. Cele doua camere ale Congresului au adoptat bugetul pentru 2007, dar conditioneaza acordarea lui cu stabilirea unei date de retragere. Dar Bush isi va folosi dreptul de veto.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.