Bucati de otel si carbune din epava vasului Titanic au fost transformate intr-o noua linie de ceasuri de mana, de lux, despre care producatorii spun ca au captat esenta legendarului vas care s-a scufundat in 1912, transmite Reuters.
Producatorul de ceasuri elvetian Romain Jerome SA si-a prezentat noua colectie de ceasuri, "Titanic-ADN", la cel mai mare targ anual al producatorilor de ceasuri si bijuterii, care a avut loc la Basel. "Este o colectie foarte luxoasa si foarte inaccesibila", a declarat Yvan Arpa, director executiv al companiei, care spera ca editia limitata va atrage atat colectionarii, cat si clientii de vaza. "Foarte multi oameni bogati cumpara ceasuri incredibil de complicate fara sa inteleaga cum functioneaza acestea, pentru ca isi doresc o poveste", a spus acesta. "Lor le oferim o poveste", a adaugat Arpa. Epava vasului Titanic, care s-a izbit de un aisberg in timpul primei sale calatorii din portul englezesc Southampton la New York, este protejata prin lege de peste zece ani, dar foarte multe ramasite au fost colectate in timpul unor expeditii de explorare anterioare.

Romain Jerome spune ca a cumparat o bucata din corpul navei care cantarea aproximativ 1,5 kilograme, care a fost colectata in 1991, dar a refuzat sa dea detalii despre vanzator. Bucata de metal a fost autentificata de constructorii navei, compania Harland and Wolff. Pentru producerea ceasurilor, cu preturi cuprinse intre 7.800 si 173.100 de dolari, compania elvetiana a utilizat un aliaj din metalul prelevat de pe epava navei si un otel utilizat de Harland and Wolff la realizarea unei replici a vasului.
Arpa spune ca materialele vechi si noi reprezinta o aluzie la cei 1.500 de oameni care s-au inecat dupa ce Titanic s-a lovit de un aisberg pe coasta Newfoundland.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.