Zeci de mii de credinciosi catolici au asistat ieri, in Piata Sfantul Petru de la Vatican, la mesa dedicata papei Benedict al XVI-lea cu ocazia aniversarii a 80 de ani de viata si doi ani de pontificat.

In discursul sau, Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat recunostinta fata de toti cei care il sustin prin rugaciunile si dragostea lor pentru a-si indeplini misiunea pontificala si care arata indulgenta fata de "slabiciunile" sale.

Papa Benedict a evocat memoria predecesorului sau, Papa Ioan Paul al II-lea, "care a trait sub doua regimuri dictatoriale si care, confruntat cu saracia, lipsurile si violenta, a avut o profunda experienta a puterii tenebrelor, care ameninta si lumea noastra de astazi".

Potrivit Suveranului Pontif, doar mizericordia divina este capabila sa aduca pacea, iar nu doar "pacea in acceptiune lumeasca, de echilibru al fortelor, ci ca o realitate noua, rodul iubirii de Dumnezeu". "Sa ne rugam ca acest dar al lui Dumnezeu sa fie acordat in primul rand acelor natiuni in care domina opresiunea, ura si tragediile razboiului".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.