Ministrul de finante al Marii Britanii a devenit tinta unor acide critici ale opozitiei conservatoare dupa ce a devenit de notorietate faptul ca ignorand sfaturile expertilor de la Banca Angliei, ar fi vandut, in pierdere, aproape jumatate din rezerva de aur a Majestatii Sale.
Intreaga poveste a fost data publicitatii de Sunday Times, dupa ce ziaristii de la acest cotidian britanic se lovisera timp de mai bine 18 luni de refuzul celor de la Trezoreria Britanica de a face public raportul solicitat de ministrul de Finante. Potrivit documentului, responsabilii din cadrul Bancii Angliei se declarau total impotriva unor operatiuni propuse intre 1999 si 2002 de catre Gordon Brawn, in urma carora au fost vandute aproximativ 400 de tone de aur intr-un moment in care pretul unciei se afla in cadere libera. Cum ulterior tranzactiilor pretul aurului s-a triplat, pierderile Bancii Angliei, ca urmare a acestor operatiuni, mai mult de cat neinspirate, se cifreaza la aproape 2 miliarde de lire sterline. Maine, Gordon Brown se va afla in fata Camerei Comunelor pentru a raspunde intrebarilor anuntate de membrii opozitiei. Brown, care va fi, mai mult ca sigur, inlocuitorul deja impopularului Tony Blair, in fruntea cabinetului laburist, este de mai multa vreme tinta unei campanii de presa menite sa ii submineze reputatia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.