Scandalul a fost provocat de controalele rutiere din cartierul chinezesc din Milano.

Problemele au inceput in momentul in care o chinezoaica a fost amendata de politie pentru ca transporta ilegal marfa intr-o masina particulara. Peste 100 de vinzatori si proprietari de magazine, impreuna cu familiile lor, multi fluturind steagul national al Chinei, s-au adunat in strada strigind lozinci impotriva discriminarii rasiale. Protestatarii au aruncat cu sticle de plastic si cosuri de gunoi spre politistii inarmati cu bastoane, sustin martorii.

In timpul manifestatiei care a durat pina la caderea serii, o masina a fost rasturnata, iar politia a intervenit in forta. Oamenii aveau pancarte pe care scria: "Opriti violenta si abuzul contra comunitatii chineze". "Vreti doar sa indepartati populatia chineza. Unde este umanitatea Italiei?", a strigat un protestatar catre un ofiter de politie. Politia a refuzat sa comenteze incidentul. Italienii care locuiesc in zona s-au plins de multe ori din cauza zgomotului si a traficului, cerind primariei sa gaseasca un loc mai bun pentru vinzatorii din magazinele angro.

S-a dublat numarul chinezilor

Comunitatea chineza din Italia a crescut foarte rapid in ultimii zece ani, dar, de obicei, nu se implica in scandaluri si nu da "dureri de cap" autoritatilor. Potrivit statisticilor oficiale, circa 114.000 de chinezi traiesc in prezent in Italia, dar probabil numarul real este dublu din cauza imigratiei ilegale. In Milano, populatia rezidenta chineza s-a dublat in ultimul deceniu, ajungind la 12.000 de persoane. Exista foarte multi imigranti in Roma si Prato, care lucreaza in industria textila.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.