Curtea Suprema a Rusiei a interzis vineri Partidul Social-Democratic al Rusiei, recreat in 2002 de fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.
Actualul lider al partidului, Vladimir Kisenin, a declarat ca va face apel impotriva acestei decizii. "Regret ca aceasta instanta a interzis cel mai vechi partid al Rusiei, care la inceputul acestui an a implinit 109 ani", a declarat Kisenin referindu-se la predecesorul sau politic, care a aparut in 1898, inainte ca puterea sa fie preluata de bolsevici. "Ne vom continua lupta", a adaugat Kisenin, care considera ca decizia Curtii Supreme este "pur politica".

Curtea Suprema a confirmat verdictul tribunalului care, in procesul intentat partidului de Serviciul Rus pentru Inregistrare, a conchis ca activitatea partidului este ilegala, pentru ca nu a reusit sa-si infiinteze filiale locale cu cel putin 500 de membri in majoritatea regiunilor ruse si a refuzat fie sa se autodizolve, fie sa se transforme in organizatie publica pana la 1 ianuarie 2007. Partidul Social-Democratic sustine ca are 47 de birouri regionale cu peste 500 de membri, in conditiile in care legea cere reprezentare in cel putin 45 de regiuni.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.