Oamenii de stiinta lucreaza la un sistem de transport spatial care ar putea duce la industrializarea Lunii

La 46 de ani de la primul zbor in spatiu al cosmonautului rus Iuri Gagarin si la 38 de ani dupa ce SUA au trimis primul om pe Luna, Rusia ar putea ajunge pe satelitul natural al Terrei folosind rachete Soyuz, a declarat, pentru cotidianul "Vedomosti", directorul companiei spatiale rusesti RKK Energia, Nikolai Sevastianov.

"Este timpul sa ne gandim la o dezvoltare a Lunii pe plan industrial, cu toate ca suntem criticati uneori pentru ca prezentam aceste sugestii prea devreme", a spus Sevastianov. "E momentul sa facem asta, insa tinand cont de limitele rezervelor naturale de pe Pamant si de ritmul progresului civilizatiei. Nici nu putem respinge ideea mutarii industriilor daunatoare in spatiu", a explicat el.

Se lucreaza la un nou tip de transport spatial

"Energia" lucreaza la un nou sistem de transport spatial numit Kliper/Parom, potrivit directorului companiei. Pana va fi gata de lansare, "putem incepe sa zburam pe Luna folosind nave Soyuz si tehnologie pe care o avem deja. in ceea ce priveste dezvoltarea industriala, va veni odata cu noile tehnologii pe care ni le va oferi sistemul Kliper", a subliniat el.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.