Multimiliardarul mexican Carlos Slim Helu a reusit sa-l detroneze pe Warren Buffett din pozitia a doua in clasamentul celor mai bogati oameni din lume realizat de revista americana "Forbes" si ameninta deja pozitia de lider a lui Bill Gates.

Slim este cunoscut pentru afacerile derulate in domeniul telecomunicatiilor, in urma carora a reusit sa acumuleze o avere de 53,1 miliarde de dolari.

Cel mai important holding controlat de mexican este operatorul de telecomunicatii wireless America Movil, a carui valoare a crescut numai luna aceasta cu 4%, dupa publicarea unui anunt care confirma interesul companiei pentru preluarea unei participatii de circa 30a la Olimpia, un alt holding, care controleaza Telecom Italia.

Miliardarul mexican mai controleaza holdingul Carso Global Telecom, care detine operatorul de telefonie fixa Telmex, a carui valoare a inregistrat cresteri semnificative in ultimul timp.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.