Candidatul de dreapta la presedintia franceza, Nicolas Sarkozy, a dezmintit ieri informatii de presa potrivit carora ar intentiona, daca ar fi ales, sa il ajute pe actualul sef al statului, Jacques Chirac, sa evite eventuale probleme cu justitia, transmite Reuters.
Un articol pe aceasta tema a fost publicat miercuri de saptamanalul satiric francez Le Canard Enchaine. Publicatia sustine ca Sarkozy a facut aceasta promisiune in schimbul sustinerii publice a sefului statului. Intrebat de jurnalisti, Sarkozy a spus ca articolul "nu este sub nicio forma bazat pe realitate". "Neg in termenii cei mai fermi si mai clari", a spus candidatul, in timp ce biroul lui Chirac a spus ca asemenea informatii sunt "complet lipsite de fundament si nu merita niciun comentariu. Potrivit publicatiei, care in trecut a mai provocat scandaluri, "in schimbul sustinerii candidaturii sale de catre Chirac, Sarkozy a promis ca, in caz de victorie, va evita o revenire a problemelor judiciare pentru presedintele in exercitiu". Saptamanalul scrie ca "votarea unei amnistii specifice afacerilor financiare, considerata politic ca fiind prea riscanta, a fost exclusa" si ca va fi vorba sa se introduca, "printr-un proiect de lege menit sa consolideze lupta impotriva delincventei", un articol ce impune un termen judecatorilor pentru inchiderea dosarelor. Acest interval nu va depasi"mai mult de circa zece ani de la faptele incriminate, pentru delicte simple", potrivit publicatiei, care spune ca citeaza "un sustinator al lui Chirac". "Trei afaceri, vechi de peste zece ani, care il vizeaza pe presedinte, ar putea fi astfel uitate", subliniaza publicatia, citand dosarele privitoare la "salariatii-fantoma" din primaria Parisului si la "facturile false ale imprimeriei municipale Sempap", cand Chirac era primarul capitalei.

"Aceste acuzatii, care sunt absolut fara fundament, nu merita sa fie comentate", a spus o sursa din anturajul presedintelui. Chirac si-a exprimat la 21 martie sustinerea pentru Sarkozy, sustinere urmat la 5 aprilie de cea a sotiei lui Chirac, Bernadette.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.