Dupa 29 de ani de casnicie aparent fericita, Presedintele SUA, George W. Bush, si Prima Doamna, Laura Bush, ar fi decis sa se separe.

Potrivit tabloidelor americane "The National Enquirer" si "Globe", Laura il banuieste pe seful Statelor Unite de infidelitate, mai exact de o relatie extraconjugala cu Secretarul de Stat Condoleezza Rice. Publicatiile au anuntat ca Bush a fost deja parasit de sotie, care i-a cerut un timp de gandire de o luna, pentru a se hotari daca despartirea va fi definitiva. Nu este insa prima oara cand tabloidele citate dezvaluie impasul in care a ajuns mariajul de la Casa Alba. Pe 14 august anul trecut, "Globe" titra mare, pe prima pagina: "Bush Divorce Deal - Laura Wins, Condi Loses", titlu care sugera acelasi pretins triunghi conjugal. Cateva luni mai tarziu, mai exact pe 23 octombrie, "National Examiner" anunta: "Bush Marriage Over!", punand izbucnirea nervoasa a Laurei pe seama revenirii sotului la obiceiul de a mai bea un paharel. Caci, cunoscut admirator al licorilor tari, Bush renuntase la viciu in urma cu 30 de ani, aceasta fiind conditia pe care i-a pus-o inainte de casatorie Laura Welch, pe atunci o modesta bibliotecara. Cum insa problemele politicii interne si internationale l-ar fi coplesit in cursul anului trecut, liderul american ar fi fost surprins de Prima Doamna cu paharul de whisky in mana.

"Intre Laura si George Bush jr a trecut o pisica neagra", nota "Globe" asta-vara, sustinand ca viata conjugala a cuplului prezidential intrase in colaps. Surse invocate de tabloidul american dezvaluiau chiar ca sotii Bush nu mai impart de multa vreme acelasi pat, petrecandu-si noptile in camere separate. Si chiar daca la ceremoniile oficiale cuplul Bush jr putea fi vazut surazand in fata camerelor de luat vederi, odata ajunsi acasa, cei doi nu-si mai vorbeau deloc. Sub protectia anonimatului, un prieten al cuplului declara atunci ca Laura, dispusa sa lupte pentru casnicia ei - asa cum a facut-o si-n ianuarie 2006, cand ar fi recurs la serviciile unui terapeut marital - l-ar fi avertizat pe George ca va divorta daca-l va mai surprinde band. Numai ca somatia ar fi avut efect invers, sustine "Globe": "Pai, sa divortam atunci!" i-ar fi replicat Bush jr. sotiei, iar de atunci cuplul a ajuns sa comunice numai prin terti. Tensiunile s-au adancit, in timp, astfel ca, in februarie anul acesta, "Globe" a dezvaluit ca Laura a decis sa se separe de George timp de o luna, informandu-l si ca are pregatite actele de divort (suma vehiculata ca pretentie financiara fiind de 10 milioane dolari).

Picatura care ar fi umplut paharul rabdarii Primei Doamne ar fi constituit-o, sustin tabloidele americane, legatura tot mai apropiata dintre Bush jr. si "Condi" Rice care, intr-o anumita ocazie, s-ar fi referit la seful ei cu apelativul "my husband" (sotul meu). Dar la fel de dureroasa pare sa fi fost pentru Laura si lipsa de atentie din partea partenerului de viata, fata de problemele sale de sanatate, respectiv tratamentul urmat contra cancerului de piele la picior. Iar cand ar fi incercat sa discute problema cu George, acesta ar fi parasit nervos Casa Alba, ramanand sa innopteze la Camp David. Pe seama crizei conjugale prezidentiale au curs valuri de cerneala in ultimele luni, vorbindu-se si despre o cazare temporara a Laurei Bush la hotelul Mayflower, in vecinatatea resedintei oficiale, dar si despre contactarea unui avocat specializat in divorturi.

"The Examiner" a scris ca Laura si-ar fi luat aceste masuri fiindca nu vrea sa treaca prin experienta cumnatei ei, Sharon, care, la divortul de fratele mai mic al lui George Bush jr, Neil, in 2003, nu a obtinut compensatiile pretinse sotului infidel pana n-a amenintat cu publicarea unei carti pline de detalii scandaloase. "George si cu mine am invatat un lucru important: indiferent ce se intampla in viata, putem rezolva impreuna", declara candva Laura Bush la CNN, referindu-se la mariajul ei. Din pacate, s-ar parea ca o casnicie inceputa fara luna de miere se poate sfarsi cu o luna de fiere.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.