Criza politica provocata de premierul ungar Ferenc Gyurcsany, in toamna anului trecut, dupa ce a recunoscut ca a mintit deliberat electoratul pentru a cistiga alegerile, a fost comentata dur de presa straina.
Comentind criza din Ungaria, "The Economist" facea, in octombrie 2006, un portret al statelor din Europa Centrala: "Inexistenta guvernului ceh, capriciile guvernului polonez si brutalitatea celui slovac".

"In Ungaria, unde politica este lupta dura intre factiuni, putini cred ca s-ar fi ajuns la o reconciliere, chiar si fara ca premierul sa recunoasca faptul ca a mintit", comenta Reuters, in octombrie 2006. "Situatia trece dincolo de ceea ce a spus Gyurcsany. Daca nu ar fi spus-o el, o spunea un alt premier. Ungaria este dincolo de orice limita rationala", declara, pentru "The Telegraph", fostul presedinte al bursei din Budapesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.