Activistii pentru drepturilor omului care au organizat un mars de protest impotriva traficului de fiinte umane, marti, in Delhi, in timp ce se desfasura summit-ul tarilor din Asia de Sud la care participa prim ministri din Bangladesh, Bhutan, India, Maldives, Nepal, Pakistan si Sri Lanka.

Copiii sunt vanduti pentru a munci sau a fi pusi sa se prostitueze, declara liderii Organizatiei Salvati Copiii. Acestia au adus in fata portilor Parlamentului Indian 200 de copii care au demonstrat impreuna cu militantii pentru schimbarea legislatiei, care sa permita legi mai bune pentru protectia copiilor.

Bhuvan Ribhu, care s-a ocupat de un studiu care va fi publicat anul acesta, spune: "In timp ce un taur poate costa 15.000 rupii (in jur de 100$), copiii sunt vanduti la preturi ce variaza intre 500 si 2.000 de rupii. Politia a oprit demonstrantii sa ajunga la primul ministru Manmohan Singh, pentru a-i inmana o petitie.

Activistii spun ca mai mult de 50.000 de copii din Nepal si 40.000 din Bangladeshi sunt vanduti peste granita in fiecare an pentru a lucra in fabrici, ferme sau bordeluri. Organizatia Internationala a Muncii estimeaza ca in Asia exista un numar de 122 de milioane de copii intre 5-14 ani care lucreaza.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.