Supusii de rind ai reginei considera ca tara lor si-a depasit capacitatile militare, implicindu-se in conflicte la nivel mondial
Britanicii doresc ca tara lor sa renunte la pretentiile de mare putere, arata un sondaj realizat de "The Daily Telegraph", in ciuda angajamentelor asumate de guvernanti. O majoritate importanta a populatiei doreste ca rolul Marii Britanii sa scada la nivel international si sa ajunga la nivelul ocupat, de exemplu, de Canada, Suedia sau de Belgia.

65% dintre respondenti considera ca tara lor ar trebui sa reduca costurile implicate in campaniile militare si deci rolul asumat la nivel mondial. Interesant este faptul ca nici macar nu conteaza care sint preferintele politice ale respondentilor: sustinatorii conservatorilor ating proportia laburistilor sau a liberalilor care sint de acord cu aceasta pozitie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.