Echipa care se ocupa de campania prezidentiala a senatoarei Hillary Clinton a anuntat ca aceasta a strins, pina in prezent, o suma ce se anunta un veritabil record in domeniu: 26 milioane de dolari, adunate doar in primele trei luni ale lui 2007.

In plus, la suma respectiva se adauga si alte 10 milioane de dolari, ramase din timpul campaniei pentru Senat. Cu o asemenea performanta, se pare ca Hillary se poate mindri - pina acum - ca i-a devansat, in privinta stringerii de fonduri, pe toti ceilalti contracandidati ai sai, fie ei democrati sau republicani. Singurul adversar mai serios ar fi Barack Obama, principalul contracandidat din acelasi partid (democrat), care ar fi strins si el o suma frumusica, dar stafful sau nu a dat inca publicitatii cifrele exacte.

Chiar daca, in cazul sau, majoritatea fondurilor provin de la donatori mai putin faimosi, se pare ca acest stil l-a avantajat pe Obama si i-a permis sa adune bani frumosi. Dupa cum bine se stie, Hillary a strins sume importante la evenimente la care au participat, de regula, multe nume sonore de la Hollywood - actori, producatori, regizori. Analistii spun insa ca succesul inregistrat de fosta prima doamna a Americii se datoreaza mai ales membrilor staffului sau, alesi numai si numai "pe sprinceana".

Pe locul trei, tot in cadrul Partidului Democrat, se situeaza John Edwards, fost senator de Carolina de Nord, care a strins pina acum mai mult de 14 milioane de dolari. Simpatia vizavi de fostul senator a crescut simtitor, in momentul in care, cu putin timp in urma, sotia sa, Elizabeth, a fost diagnosticata cu cancer.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.