Reprezentantii Uniunii Mondiale a Maghiarilor au inceput procedurile pentru organizarea unui nou referendum in Ungaria in legatura cu acordarea dublei cetatenii pentru etnicii maghiari din afara granitelor Ungariei, informeaza Mediafax.
Patrubanyi Miklos, presedintele Uniunii Mondiale a Maghiarilor, a declarat ieri intr-o conferinta de presa la Cluj, ca Biroul National Electoral din Ungaria a aprobat deja formularul si intrebarea si in maxim zece luni se va organiza un al doilea referendum, dupa ce, in 2005, referendumul nu a fost validat din cauza participarii scazute.

"Noi am initiat un al doilea referendum, avand in vedere ca de la 5 decembrie 2004 au trecut mai bine de doi ani si Parlamentul Ungariei nu s-a sinchisit sa voteze aceasta lege, care ar fi putut fi votata pentru ca si atunci, cu ocazia primului referendum, numarul voturilor favorabile a depasit numarul voturilor nefavorabile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.