Teheranul nu solicita Londrei scuze oficiale in scandalul militarilor britanici arestati sub acuzatia de a fi patruns in apele teritoriale iraniene, ci vrea infiintarea unui for tehnic, care sa asigure ca astfel de incidente nu se vor mai repeta, informeaza un comunicat al Ministerului iranian de Externe, citat de Sky News.
Tot Sky News a dezvaluit detaliile unei scrisori adresate Ambasadei britanice de la Teheran, de catre Ministerul iranian de Externe. Televiziunea iraniana de limba araba a transmis, ieri, interviul unui al doilea marinar din cei 15 militari britanici capturati la 23 martie in Golful Persic, in care acesta recunoaste ca echipa sa patrunsese in apele iraniene. "Am intrat in apele iraniene fara permisiune, am fost arestati de politistii de frontiera iranieni si as dori sa cer scuze poporului iranian pentru acest lucru", a declarat barbatul, citat de agentia oficiala IRNA, consultata de Mediafax


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.