Si pentru ca nimic nu este imposibil pentru oligarhii rusi, a fost doar o problema de timp pana ce unul dintre ei a decis ca hotelul este prea frumos ca sa nu-l cumpere. Astfel, miliardarul rus Leonard Blavatnik a oferit nu mai putin de 215 milioane de euro pentru un hotel legendar care reprezinta cu certitudine un fragment din istoria Frantei. Si, ca si cum nu ar fi suficient, rusul a cumparat si renumitul hotel Vendome, de cinci stele, din centrul Parisului. Satisfactia cumparatorului este uriasa, mai ales ca este constient ca Grand Hotel era preferat de familia imperiala rusa, care sosea deseori acolo impreuna cu numerosi aristocrati.

Blavatnik, care are o avere estimata la peste opt miliarde de euro, face parte din cei care au profitat din plin de caderea comunismului si a Uniunii Sovietice. El si-a facut averea din achizitionarea la preturi de nimic de echipamente industriale, dupa destramarea URSS.

Blavatnik, care are doar 49 de ani, a fugit din Rusia in 1978, fara o rubla in buzunar. Acum, miliardarul detine gigantul TNK-BP, cea mai mare companie de aluminiu din lume, iar afacerile sale se intind de la mine de carbuni in Kazahstan si pana la fabrici de chimicale si companii de telecomunicatii.