Doua femei din Noua Zeelanda si-au dezvelit intentionat sinii in fata printului Charles al Marii Britanii pentru a protesta fata de faptul ca, potrivit unor zvonuri, mostenitorul Coroanei s-ar fi declarat dezgustat ca, in timpul unei vizite in Australia, a fost intimpinat de niste dansatoare ale tribului maori dezbracate pina la briu.

Cele doua femei, dintre care una tinea in brate un copil de un an si jumatate, au manifestat separat, in timp ce printul stringea miinile si vorbea cu oficialitatile care l-au intimpinat in capitala neo-zeelandeza, Wellington.

Dupa ce prima protestatara a fost luata de politie, cea de-a doua s-a catarat pe un zid, si-a dat jos tricoul si a inceput sa strige "rusine, rusine!", aratind ca printul considera sinii niste "insulte". Pe pieptul si abdomenul gol, femeia, in virsta de 23 de ani, scrisese "ia-ti rusinea de colonialist de pe sinii mei", protestind astfel fata de monarhia britanica. Potrivit reprezentantilor presei locale, printul a privit in directia femeilor si a zimbit inainte de a pleca. Actiunile survin dupa ce ziarul "New Zealand Herald" a relatat ca printul s-a simtit ofensat de dansatoarele maori care au aparut cu bustul gol in fata sa, in Australia.

Intr-un alt moment al vizitei la Wellington, printul Charles a fost huiduit de un grup de anti-monarhisti. Scandind "moarte monarhiei", manifestantii l-au declarat "parazit" pe printul mostenitor al tronul Angliei, dar si viitor sef de stat al Noii Zeelande, tara aflata inca sub suveranitatea britanica.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.