Teheranul a declarat ca oficialii consulari ii pot vizita pe cei 15 militari britanici capturati vinerea trecuta, in Iran, dar sperantele eliberarii rapide a acestora erau, ieri, foarte palide.

Ambasada britanica in Iran a afirmat, insa, ieri, ca nu detinea nici o informatie privind o eventuala vizita a personalului consular la cei 15 militari britanici arestati. Conform postului Sky News, ministrul iranian de Externe, Manuchehr Mottaki, a declarat ca grupul va fi eliberat numai in cazul in care Marea Britanie recunoaste ca acesta au patruns in apele iraniene.

Ministerul britanic de Externe a anuntat ca, ieri, informatiile privind accesul oficialilor consulari la cei 15 militari inca nu fusesera confirmate. Televiziunea iraniana a transmis, miercuri, imagini in care erau infatisati cei 15 militari, surprinsi atat in momentul arestarii, cat si in captivitate.

Marea Britanie trebuie sa recunoasca faptul ca Iranul i-a capturat pe cei 15 militari britanici in apele iraniene, sustine seful diplomatiei de la Teheran, citat de Reuters. "Adevarul este ca marinarii britanici au fost arestati in apele teritoriale ale Iranului (...) acest lucru trebuie sa fie acceptat de Guvernul Marii Britanii", a precizat Mottaki. Intrebat daca Teheranul o va elibera pe Faye Turney, singura femeie arestata impreuna cu cei 14 marinari, Mottaki a declarat: "Cat mai repede posibil".

Postul oficial al-Alam, o televiziune iraniana in limba araba, a difuzat imagini cu militarii britanici capturati. In materialul video, Faye Turney, in varsta de 26 de ani, este prezentata purtand pe cap un val negru. Al-Alam a surprins prizonierii in timp ce se pregateau sa manance. Televiziunea a prezentat in prim-plan imagini cu o scrisoare in limba engleza, despre care a precizat ca a fost scrisa de Faye Turney pentru familia sa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.