O cunoscuta revista online americana, care publica materiale informative si formative legate de globalizare, a prezentat recent cateva evenimente ce ar putea schimba lumea in urmatorii cativa ani.

CU SUSU-N JOS.

La inceputul acestui mileniu, ne putem astepta la o posibila dezmembrare a Irakului sau la desecretizarea unor informatii extrem de importante care au circulat, in ultimii patru ani, la Casa Alba. Intr-o interesanta "planoplie" realizata de revista Foreign Policy se aminteste ca la 11 aprilie 2008 expira moratoriul privind federalizarea Irakului. "Actuala structura a fost stabilita in octombrie 2006 si este valabila doar 18 luni, dupa care, conform analistilor, grupurile etnice din Irak s-ar putea orienta catre o noua structura federala, ce ar conduce la dezbinarea violenta a tarii", precizeaza Realitatea TV, care citeaza din materialul publicat pe site-ul Foreign Policy. Sudul Irakului ar putea fi transformat intr-o regiune "unica", ce ar controla 80% din rezervele de petrol ale Irakului.

CHINA IA PROPORTII.

Un alt eveniment care ar putea da o turnura aparte urmatorilor ani il reprezinta Olimpiada de vara de la Beijing din aprilie 2008, ocazie cu care chinezii au investit 23 de miliarde de dolari. "Toata atentia lumii va fi indreptata spre China", relateaza Realitatea TV, apreciind ca intreaga comunitate internationala sta cu ochii pe autoritatile de la Beijing, care detin autoritar conducerea. Lumea-ntreaga este interesata si de modul in care, in China, sunt amenintate drepturile si libertatile individuale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.