Politia din Chisinau a arestat ieri politicieni, jurnalisti si activisti care au participat la manifestatii neautorizate.
Conducerea Partidului Liberal din Republica Moldova a fost retinuta ieri de politie, in timpul manifestatiei de celebrare a 89 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, pentru ca actiunea nu a fost autorizata. Printre retinuti s-a numarat si candidatul PL la alegerile locale, Dorin Chirtoaca. Manifestantii se indreptau spre Cimitirul Armenesc pentru a depune coroane de flori cind politistii au intervenit in forta si i-au retinut.

De acelasi tratament au avut parte si doi jurnalisti de la PRO TV Chisinau. Reporterul Maia Andrusca si cameramanul Nicolae Cebotari au fost si ei retinuti si eliberati dupa 30 de minute. Comisarul Dumitru Rusu a spus ca echipa PRO TV a fost ridicata din greseala, in imbulzeala creata, insa postul tv are o alta versiune.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.