Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, acuza, din nou, intr-un tir continuu, Romania, ca incearca sa elimine fosta republica sovietica, umilindu-i limba si cultura, si oferind cetatenie romana in masa moldovenilor.
"In secolul XX, Romania a avut un interes constant pentru pamantul nostru, teritoriul nostru. Din cauza acestui interes, acum duc o politica nationalista si unionista. Are loc o interventie impotriva statalitatii Moldovei, a poporului ei, a istoriei si a limbii", a spus liderul de la Chisinau intr-un interviu acordat Reuters si preluat de Mediafax.
Vladimir Voronin, singurul lider comunist al unei republici foste sovietice, noteaza Reuters, sustine ca liderii romani care vor sa atraga un vot nationalist substantial in tara incearca sa submineze chiar fundamentele tarii sale. "Ei neaga totul, spunand ca nu este cazul si ca nu s-a intamplat niciodata.

Credeam ca, odata ce Romania adera la UE, toate aceste pretentii nationaliste, avand la baza un cod genetic romanesc, vor disparea. Dar ei fac exact invers", s-a plans liderul de la Chisinau. De asemenea, Voronin a acuzat Romania ca a refuzat sa semneze un tratat care sa stabileasca granitele cu Republica Moldova si "a inteles lucrurile putin gresit" dupa aderarea la UE, incurajandu-i pe moldovenii care au cerut vize romanesti sa solicite si cetatenie romana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.