Statele Unite au criticat miercuri conditiile in care a fost eliberat jurnalistul italian Daniele Mastrogiacomo, rapit in urma cu doua saptamani in Afganistan si care a fost pus in libertate in schimbul mai multor detinuti talibani, relateaza AFP.
"Suntem bucurosi de eliberarea jurnalistului italian, dar suntem ingrijorati de circumstantele eliberarii sale", a declarat un responsabil din Departamentul american de Stat. "Nu am fost si nu suntem de acord cu concesiile facute teroristilor", a adaugat oficialul, care a cerut sa ramana anonim. "In acest caz, aceste concesii au surprins SUA", a explicat el. Si Londra "este foarte ingrijorata" de eliberarea talibanilor in schimbul jurnalistului, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe britanic.

"Marea Britanie este foarte ingrijorata in legatura cu consecintele eliberarii talibanilor in schimbul ostaticilor. Italia trimite un mesaj gresit potentialilor rapitori", a subliniat purtatorul de cuvant. Presedintia afgana a confirmat marti punerea in libertate a unor prizonieri talibani in schimbul eliberarii reporterului La Republicca Daniele Mastrogiacomo.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.